Time for Changes! 5 Μικρές Αλλαγές που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας τη Νέα Χρονιά

Time for Changes! 5 Μικρές Αλλαγές που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας τη Νέα Χρονιά

5 Μικρές Αλλαγές που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας τη Νέα Χρονιά - Giftland

Βρισκόμαστε στον πρώτο μήνα του έτους αλλά παράλληλα, και στην καρδιά του χειμώνα! Μετά το πέρας των εορτών ξέρουμε ότι σας είναι δύσκολο να συνηθίσετε πάλι στην εικόνα ενός “άδειου” σπιτιού και στη μελαγχολία που αφήνει πίσω κάθε χρόνο το ξεστόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και των στολιδιών. Έτσι, εμείς, παίρνοντας ως αφορμή αυτή τη μεταβατική περίοδο, αποφασίσαμε να γράψουμε αυτό το άρθρο προκειμένου να σας χαρίσουμε μια νότα αισιοδοξίας, προτείνοντάς σας 5 μικρές αλλαγές που θα ανανεώσουν το σπίτι σας τη νέα χρονιά! 

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα ώστε να δώσετε μια νέα πνοή στη διακόσμηση του σπιτιού σας τη νέα χρονιά!

Λεπτομέρειες στους τοίχους 

Από τις πιο “άδειες” γωνιές του σπιτιού είναι συνήθως οι τοίχοι. Ανάλογα με το δωμάτιο του σπιτιού σας και το στυλ του κάθε χώρου, μπορείτε να κρεμάσετε από ξύλινα πινακάκια (π.χ στο παιδικό δωμάτιο), vintage μεταλλικά πινακάκια (π.χ στο εφηβικό δωμάτιο) αλλά και μεγάλους πίνακες τοίχου στο σαλόνι σας. Επιπλέον, κάποια ακόμη αντικείμενα που μπορούν να ανανεώσουν το σπίτι σας τη νέα χρονιά, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τους τοίχους αλλά και τον ευρύτερο χώρο είναι τα ραφάκια τοίχου – εταζέρες. Τα ραφάκια είναι ικανά να αλλάξουν εντελώς το στυλ της διακόσμησης του σπιτιού σας, καθώς αποτελούν ένα χρήσιμο κομμάτι στο χώρο όπου μπορείτε να τοποθετήσετε βιβλία, φωτογραφίες, κεριά αλλά και αγαπημένα διακοσμητικά. 

5 Μικρές Αλλαγές που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας τη Νέα Χρονιά - Λεπτομέρειες στους τοίχους - Giftland

Vintage παρεμβάσεις 

Και ποιός δεν λατρεύει τη vintage αισθητική! Παλαιωμένα αντικείμενα, ανεκτίμητα κομμάτια του παρελθόντος αλλά και αντικέ διακοσμητικά και αξεσουάρ μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε χώρο και στυλ προσφέροντας μια διακριτική διαχρονικότητα. Αυτό που προτείνουμε εμείς είναι η προσθήκη μικρών λεπτομερειών που όμως θα κάνουν τη διαφορά. Vintage ρολόγια, είτε επιτοίχια είτε επιτραπέζια, θα δώσουν το έναυσμα για ένα σύντομο ταξίδι στο παρελθόν, ενώ vintage μινιατούρες διαφόρων κατηγοριών θα προσδώσουν ξεχωριστή κομψότητα στο χώρο σας, και θα ανανεώσουν το σπίτι σας τη νέα χρονιά. 

5 Μικρές Αλλαγές που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας τη Νέα Χρονιά - Vintage παρεμβάσεις - Giftland

Οργάνωση με στυλ 

Θέλετε να έχετε το χώρο σας πάντα οργανωμένο και τακτοποιημένο; Για εμάς η οργάνωση και το στυλ είναι αλληλένδετα στοιχεία. Κουτιά αποθήκευσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως διακοσμητικά είναι η λύση. Κουτιά με όψη βιβλίου μπορούν κάλλιστα να αξιοποιηθούν και ως αξεσουάρ διακοσμώντας τη βιβλιοθήκη σας ή κάποιο άλλο έπιπλο, ενώ διαθέτουν και επαρκή χωρητικότητα για την αποθήκευση μικρών πραγμάτων. Μεταλλικά κουτιά με γοργόνες, σε αγαπημένους χρωματισμούς θα εξασφαλίσουν την οργάνωση στο παιδικό γραφείο μοιράζοντας χαμόγελα στις μικρές κυρίες. 

5 Μικρές Αλλαγές που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας τη Νέα Χρονιά - Οργάνωση με στυλ - Giftland

Πράσινο στοιχείο 

Ανάμεσα στις προτάσεις με μικρές αλλαγές που θα ανανεώσουν το σπίτι σας τη νέα χρονιά δεν μπορούμε να παραλείψουμε το πράσινο στοιχείο από τους χώρους. Η αίσθηση φρεσκάδας που προσφέρουν τα φυτά σε κάθε χώρο είναι μοναδική, ενώ το ζωντανό χρώμα και οι λεπτομέρειες από το φύλλωμα των φυτών, τα καθιστούν σε ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό αντικείμενο. Εντάξτε στο σπίτι σας λουλούδια και φυτά και θα δείτε αμέσως την αισθητική του χώρου να μεταμορφώνεται. Επιδαπέδιες γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να στολίσουν το σαλόνι σας, ενώ μικρότερες γλάστρες και κασπώ με πρασινάδες είναι ιδανικά για τον πάγκο της κουζίνας. 

5 Μικρές Αλλαγές που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας τη Νέα Χρονιά - Πράσινο στοιχείο - Giftland

Πρωτότυπες συνθέσεις 

Τέλος, για να δείτε με πιο ανανεωμένη διάθεση το σπίτι σας, αρκεί να φροντίσετε κάθε “γυμνή” γωνιά δημιουργώντας πρωτότυπες συνθέσεις. Και τι εννοούμε με αυτό! Σίγουρα θα έχετε κάποιο γωνιακό έπιπλο ή ένα βοηθητικό τραπεζάκι, άλλοι από εσάς διαθέτετε στο σαλόνι σας ένα τζάκι, ενώ κάποιοι άλλοι ένα μπουφέ ή μια βιβλιοθήκη. Αξιοποιήστε στο έπακρο αυτά τα σημεία συμπληρώνοντας τη διακόσμησή σας με vintage στοιχεία όπως κάποιες ρέπλικες ή εντυπωσιακούς και πρακτικούς βιβλιοστάτες, αλλά και άλλα αντικείμενα όπως αρωματικά στικ χώρου ή κεριά που δημιουργούν μια cozy ατμόσφαιρα. 

5 Μικρές Αλλαγές που θα Ανανεώσουν το Σπίτι σας τη Νέα Χρονιά - Πρωτότυπες συνθέσεις - Giftland

Αυτές ήταν οι 5 μικρές αλλαγές που θα ανανεώσουν το σπίτι σας τη νέα χρονιά! Εμείς θέλαμε να σας δώσουμε μια αφορμή για να αλλάξετε διάθεση καθώς και να σας καθοδηγήσουμε ώστε να υποδεχτείτε τη νέα χρονιά δημιουργώντας μια εντυπωσιακή διακόσμηση.  

Share this post

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.