Boho Διακόσμηση Σπιτιού σε 5 Έξυπνα & Οικονομικά Βήματα

Boho Διακόσμηση Σπιτιού σε 5 Έξυπνα & Οικονομικά Βήματα

Boho Διακόσμηση Σπιτιού-giftland

Τα τελευταία χρόνια η boho κουλτούρα έχει αποκτήσει ένα αρκετά μεγάλο κοινό. Η μόδα του boho έχει κατακλύσει πλέον τις ενδυματολογικές τάσεις, καθώς και αυτές της εσωτερικής διακόσμησης. Ωστόσο πολλές φορές χρησιμοποιούμε τον όρο χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει, πράγμα που μας οδηγεί σε ενδυματολογικά και διακοσμητικά ατοπήματα. Η λέξη boho προέρχεται από τον όρο bohemian που δημιουργήθηκε για να περιγράψει ένα κίνημα Γάλλων καλλιτεχνών του 1930, οι οποίοι αντιδρούσαν στις συμβάσεις που επέβαλε η μεσαία τάξη και είχαν υιοθετήσει μία πιο ανέμελη στάση προς τη ζωή. Όταν μιλάμε λοιπόν για boho διακόσμηση σπιτιού, ο χώρος μας πρέπει να αποπνέει ακριβώς αυτή τη φιλοσοφία. Έτσι, δε χρειάζεται να ξοδέψουμε άπειρα χρήματα για να δώσουμε μία τέτοια διάσταση στο χώρο μας, αρκεί μόνο να ακολουθήσουμε κάποια έξυπνα και οικονομικά βήματα.

Χρησιμοποιήστε vintage μινιατούρες

Οι vintage μινιατούρες  είναι ένας πολύ απλός τρόπος ώστε να επιτύχετε μία boho διακόσμηση σπιτιού. Με αυτές θα δημιουργήσετε μία ατμόσφαιρα νοσταλγίας στον χώρο σας, άμεσα συνυφασμένη με το ρομαντισμό που πρεσβεύει η boho φιλοσοφία, καθώς και την περιφρόνηση της προς τις υλικές προσκολλήσεις. Τα vintage διακοσμητικά που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι διακριτικά και να βρίσκονται σε μικρό μέγεθος, όπως οι μινιατούρες. Για να δώσετε μία πιο ενδιαφέρουσα διάσταση στη boho διακόσμηση του σπιτιού σας, θα μπορούσατε να επιλέξετε μία ποικιλία θεματικών, αυτή θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει από vintage οχήματα, μέχρι ρετρό αεροπλάνα. Η τοποθέτηση vintage μινιατουρών  σε διάφορες γωνίες του σπιτιού σας, θα μπορούσε να κάνει ακόμα και τα πιο τυποποιημένα έπιπλα να αποκτήσουν κάποιες νότες boho αισθητικής.

Boho Διακόσμηση Σπιτιού-μινιατούρες-giftland

 Δημιουργήστε ή εκμεταλλευτείτε έντονα patterns

Τα έντονα και διαφορετικά patterns (μοτίβα), είναι χαρακτηριστικά της boho διακόσμησης, καθώς  προσδίδουν στο χώρο σας την απαραίτητη ετερογένεια που χρειάζεται ένα τέτοιο στυλ. Τα Patterns αυτά μπορείτε να τα βρείτε σε χαλιά, μαξιλάρια αλλά και πίνακες τοίχου. Η ιδανική λύση θα ήταν να συνδυαστούν διαφορετικά μοτίβα με έντονα χρώματα. Ωστόσο χρειάζεται αρκετά μεγάλη προσοχή, ώστε να μη ξεπεράσετε τα όρια της υπερβολής. Το κλειδί για να χρησιμοποιούνται έντονα σχήματα και χρώματα τα οποία όμως αναμειγνύονται αρμονικά μεταξύ τους είναι η τεχνική διακόσμησης και  ενδυματολογίας mix and match.

Boho Διακόσμηση Σπιτιού-έντονα patterns-giftland

Γεμίστε το χώρο σας με φυτά

Η Boho φιλοσοφία συνεπάγεται την αγάπη προς τη μητέρα φύση και προς όλα όσα αυτή απλόχερα μας χαρίζει. Αυτό σημαίνει πως μια εξαιρετική επιλογή για boho διακόσμηση σπιτιού, είναι να γεμίσετε τον χώρο σας με φυτά. Ιδανικά φυτά για τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου είναι τα παχύφυτα, τα οποία είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και δεν χρειάζονται συχνό πότισμα.

Το στοιχείο της φύσης και οι γήινες αποχρώσεις θα μπορούσαν επίσης να ενισχυθούν στον χώρο σας, χρησιμοποιώντας διακοσμητικά από ξύλο. Παραδείγματος χάριν, κάποιες  ξύλινες εταζέρες θα ταίριαζαν απόλυτα με τη boho διακόσμηση σπιτιού. Σε αυτές θα μπορούσατε να τοποθετήσετε αναρριχητικά φυτά, ώστε να  δημιουργήσετε ένα ακόμα πιο natural look διακόσμησης. Τέλος, θα μπορούσατε να τοποθετήσετε στον χώρο σας κάποια πολύ πρακτικά και όμορφα ξύλινα κουτιά αποθήκευσης.

Boho Διακόσμηση Σπιτιού-φυτά-giftland

Χρησιμοποιείστε κρεμαστά διακοσμητικά

Η boho διακόσμηση σπιτιού συνεπάγεται την αίσθηση της ξεγνοιασιάς και της ανεμελιάς. Άμεσα συνυφασμένα με αυτή τη διάθεση είναι τα κρεμαστά διακοσμητικά. Σας προτείνουμε να πάρετε κρεμαστά διακοσμητικά με κουδουνάκια, τα οποία θα γεμίζουν το σπίτι σας με υπέροχες μελωδικές νότες. Τοποθετήστε τα κοντά σε ένα παράθυρο ή μία πόρτα έτσι ώστε ο άνεμος να τα βοηθά να κινούνται. Επίσης, στη boho διακόσμηση μπορείτε να χρησιμοποιείτε επιμηκή διακοσμητικά με κρόσσια τα οποία κάνουν το στυλ του χώρου σας να φαίνεται πιο ανεπιτήδευτο.

Boho Διακόσμηση Σπιτιού-κρεμαστά διακοσμητικά-giftland

Δημιουργήστε μία όμορφη ατμόσφαιρα με κεριά

Τα κεριά είναι μία από τις πιο οικονομικές και απλές λύσεις για μια boho διακόσμηση σπιτιού. Τα κεριά στο σπίτι μας μπορούν να αποπνέουν νότες μίας πιο εναλλακτικής και ανέμελης διακόσμησης, ειδικά αν τοποθετηθούν στα σωστά κηροπήγια. Προτιμήστε κηροπήγια σε γήινες αποχρώσεις ή ακόμη και φαναράκια με boho στυλ. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κηροπήγια που έχουν θήκες και για αρωματικά sticks. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξασφαλίσετε όχι μόνο την boho εμφάνιση αλλά και τη boho ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Ενδεικτικά σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε sticks με ανάλαφρα αρώματα όπως αυτά του γιασεμιού και της λεβάντας.

Boho Διακόσμηση Σπιτιού-κεριά-giftland

Να θυμάστε πάντα πως το boho στυλ είναι πάνω απ’ όλα φιλοσοφία και τρόπος ζωής! Αυτό σημαίνει πως η ανέμελη στάση προς τα πράγματα πρέπει πρώτα να ξεκινάει από μέσα μας και στη συνέχεια να αντικατοπτρίζεται στο χώρο μας, με τη boho διακόσμηση σπιτιού. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, ελπίζουμε να σας δώσαμε κάποιες εύκολες και οικονομικές ιδέες για το πως να την επιτύχετε.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.