Διακόσμησε τα ράφια του σπιτιού σου σαν επαγγελματίας!

Διακόσμησε τα ράφια του σπιτιού σου σαν επαγγελματίας!

Διακόσμησε τα ράφια του σπιτιού σου σαν επαγγελματίας - Giftland

Όταν αναφερόμαστε στη διακόσμηση σπιτιού ξέρουμε πως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Η διακόσμηση είναι αυτή που θα δώσει μια διαφορετική νότα στο σπίτι μας και θα το κάνει να ξεχωρίσει. Μάλιστα, αν αυτή γίνει και από τα δικά μας χέρια με βάση το προσωπικό μας στιλ και όχι από κάποιον interior expert τότε, το ύφος και ο αέρας της διακόσμησης του σπιτιού μας θα αποπνέει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας. 

Ένα κομμάτι της διακόσμησης εσωτερικού χώρου είναι και η διακόσμηση των ραφιών. Και δεν αναφερόμαστε στη βιβλιοθήκη του σαλονιού ή του παιδικού, αλλά συγκεκριμένα κάνουμε λόγο για τα ράφια που μπορούμε να τοποθετήσουμε στο σαλόνι, την κουζίνα αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού μας. 

Αν θέλεις λοιπόν να πάρεις ιδέες για το πώς να κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει σαν να βγήκε από περιοδικό, διάβασε το παρακάτω άρθρο και διακόσμησε τα ράφια σου σαν επαγγελματίας!

Μην υπερβάλλεις

Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσεις μια ισορροπία. Μην το παρακάνεις με τα διακοσμητικά καταλήγοντας σε ένα αποτέλεσμα που προκαλεί σύγχυση και πολυπλοκότητα. 

Tips: Μην “φορτώνεις” τα ράφια σου με πολλά και διαφορετικά αξεσουάρ. Προτίμησε να κρατήσεις μια περιοχή του ραφιού σου πιο “ήσυχη” εφόσον θέλεις να τοποθετήσεις ένα πιο υπερβολικό και κραυγαλέο διακοσμητικό.

Διακόσμησε τα ράφια του σπιτιού σου σαν επαγγελματίας - Μην υπερβάλλεις - Giftland

Πρόσθεσε χρώμα 

Η προσθήκη χρώματος είναι ένα σημαντικό στοιχείο αν θέλεις να δώσεις μια πιο δημιουργική και μοντέρνα χροιά στη διακόσμηση των ραφιών σου. Μπορείς να βάψεις το εσωτερικό του τοίχου στο αγαπημένο σου χρώμα ή ακόμη και σε παλ αποχρώσεις, για ένα πιο διακριτικό όμως funky αποτέλεσμα. 

Tips: Στην περίπτωση της βιβλιοθήκης χωρίς πλάτη, μια πρωτότυπη ιδέα είναι η τοποθέτηση ταπετσαρίας στον τοίχο ανάμεσα από τα ράφια. Αμέσως η διακόσμηση του χώρου σου θα αποκτήσει μια ανανεωμένη εικόνα.

Δημιούργησε μονοχρωμία

Σε περίπτωση που θέλεις τα ράφια ή η βιβλιοθήκη σου να μην τραβάνε όλα τα βλέμματα, καθώς επιθυμείς να εστιάσεις την διακόσμηση του σπιτιού σου σε άλλα μέρη, τότε επίλεξε την μονοχρωμία. Κρατώντας τη διακόσμηση των ραφιών σου σε ουδέτερους και ανοιχτόχρωμους τόνους, μπορείς να πετύχεις ένα minimal αλλά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Tips: Αν θέλεις να δώσεις ένα touch χρώματος στο χώρο σου, ενώ παράλληλα θέλεις να κρατήσεις την διακόσμηση των ραφιών σε ήρεμα επίπεδα, δεν έχεις παρά να προσθέσεις μικρά διακοσμητικά στοιχεία όπως μαξιλάρια σε ζωηρές αποχρώσεις, κεριά ή ακόμη και ένα μπουκέτο λουλούδια. 

Floral επιρροές 

Διακόσμησε τα  ράφια σου με λουλούδια αληθινά τοποθετώντας τα σε όμορφα πορσελάνινα βάζα. Τα λουλούδια μπορούν να προσδώσουν στο χώρο ζωντάνια αλλά και μια αίσθηση φρεσκάδας. Εκτός από τα ράφια σου, ακολούθησε την ίδια λογική και στον υπόλοιπο χώρο, προσθέτοντας λουλούδια είτε πάνω σε ένα coffee table, είτε στο τζάκι σου. 

Tips: Για ένα πιο ηχηρό floral στιλ στη διακόσμηση του σπιτιού σου, προσπάθησε να  εντάξεις κάποιο άλλο αξεσουάρ σε ίδιες αποχρώσεις όπως βάζα και διάφορες πορσελάνες με σχέδια λουλουδιών και στα ράφια αλλά και σε διάφορα έπιπλα στον υπόλοιπο χώρο.

Διακόσμησε τα ράφια του σπιτιού σου σαν επαγγελματίας - Floral Επιρροές -Giftland

Διάλεξε σωστό χρώμα και μέγεθος

Προκειμένου να επιτευχθεί αρμονία στη διακόσμηση του σαλονιού σου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και η τοποθέτηση των σωστών διακοσμητικών στα ράφια σου. Δεν αρκεί μόνο να προσέξεις την ποσότητα ή την ποιότητα των αξεσουάρ (δεν σημαίνει ότι κάτι ακριβό θα μας δώσει και το αποτέλεσμα που επιθυμούμε), αλλά πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση και στο χρώμα και το μέγεθος αυτών.

Tips: Όσον αφορά το χρώμα, προτίμησε αντικείμενα σε γήινους τόνους, που ακόμη και σε περίπτωση αλλαγής του χρώματος του τείχου θα εξακολουθούν να ταιριάζουν αρμονικά με το περιβάλλον. 

Εξίσου σημαντικό είναι να μπορείς να δεις το χώρο σου με μια πιο αντικειμενική ματιά. Ρίχνοντας ένα βλέμμα από μακριά, θα είσαι σε θέση να καταλάβεις σε ποιά σημεία των ραφιών υπερέβαλες, προσθέτοντας αντικείμενα ογκώδη, ή αντιθέτως ποιά σημεία αδίκησες. 

Οι παραπάνω συμβουλές πιστεύω ήταν απλές και περιεκτικές, ενώ ακολουθώντας τες θα καταφέρεις σίγουρα να πετύχεις μια διακόσμηση ραφιών λες και είσαι επαγγελματίας! 

Share this post

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.