Διακόσμηση σπιτιού 2020: Ποιές τάσεις υιοθετούμε και τι αποχαιρετούμε τη νέα χρονιά

Διακόσμηση σπιτιού 2020: Ποιές τάσεις υιοθετούμε και τι αποχαιρετούμε τη νέα χρονιά

Διακόσμηση σπιτιού 2020 - Giftland

Όπως κάθε χρόνο, υπάρχουν κάποιες νέες τάσεις που εμφανίζονται, κάποιες που παραμένουν ίδιες και κάποιες που τις εγκαταλείπουμε. Η μόδα εφαρμόζεται παντού, από τα ρούχα μέχρι το design του σπιτιού! Όσον αφορά το στιλ διακόσμησης, σαφώς είναι από τη μία υποκειμενικό καθώς ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικό γούστο και αισθητική, από την άλλη όμως, οι guru του design αποφασίζουν κάθε σεζόν ποιες τάσεις θα είναι στη μόδα και τι πρέπει να ακολουθήσουμε αν θέλουμε να είμαστε in-style!

Το σημερινό μας άρθρο λοιπόν, αναφέρεται σε όλα τα στιλ διακόσμησης που πρέπει να αποχαιρετίσουμε αλλά και στις νέες τάσεις που θα καλωσορίσουμε τη φετινή σεζόν. Αν θέλετε να είστε όχι μόνο εσείς αλλά και το σπίτι σας in-fashion, διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διακόσμηση σπιτιού 2020!

In: ‘Grandmillennial’ Style

“Grandmillennial” ή αλλιώς “Granny Chic”, είναι ένα ανερχόμενο είδος στιλ που αναφέρεται στο παλιομοδίτικο στιλ της “γιαγιάς” αλλά σε μια εκδοχή πιο ανανεωμένη που να βγάζει ένα ντελικάτο αποτέλεσμα. 

Tips: Για να υιοθετήσετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας το συγκεκριμένο στιλ, μπλέξτε στοιχεία κλασικού design όπως χαλιά και κουβέρτες από φυσικές ίνες, αλλά και σχέδια και prints κινέζικου ύφους με μοντέρνα στοιχεία όπως έπιπλα σε απλές καθαρές γραμμές.

Διακόσμηση σπιτιού 2020 - In Grandmillennial Style - Giftland

Out: Grey on Grey

Φέτος, αφήνουμε πίσω μας τις “50 αποχρώσεις του γκρι” καθώς η διακόσμηση που ήθελε να συνδυάζουμε το γκρι σε διάφορους τόνους, από πολύ ανοιχτό μέχρι πολύ σκούρο, θεωρείται για το 2020 ξεπερασμένη. Όπως θα δούμε και στη συνέχεια, αυτό το ύφος έρχεται να αντικατασταθεί από πιο ζεστές χρωματικές παλέτες με πλούσιους τόνους.

In: Δυναμικά Monochromatics

Ένα ακόμη trend που καλωσορίζουμε στη διακόσμηση του σπιτιού μας το 2020 είναι τα δυναμικά χρώματα και μάλιστα το total μονόχρωμο στιλ. Αυτό δεν σημαίνει ότι αναφερόμαστε μόνο στις παλ αποχρώσεις αλλά αντιθέτως, επιλέγουμε και τα πιο ζωηρά και έντονα χρώματα που θα χαρίσουν στο σπίτι μας χαρακτήρα και φινέτσα. 

Tips: Προτιμήστε χρώματα όπως το έντονο πράσινο ή αλλιώς “Kelly Green”, το μελιτζανί αλλά και αποχρώσεις του μπλε που είναι και το χρώμα της χρονιάς 2020 σύμφωνα με την Pantone.

Διακόσμηση σπιτιού 2020 - Δυναμικά Monochromatics - Giftland

Out: Παλ Monochromatics

Από την άλλη, εγκαταλείπουμε την τάση που ήθελε μονοχρωμία σε όλα τα έπιπλα και διακοσμητικά, τα υφάσματα και τους τοίχους κυρίως σε αποχρώσεις παλ όπως μπεζ, λευκό και γκρι.

In: Συνδυασμός παλιού & μοντέρνου

Φέτος, ένα ακόμη στιλ που ανέρχεται σε μεγάλη τάση είναι ένας συνδυασμός mix&match παλιομοδίτικων και μοντέρνων στοιχείων. Θα δείτε το “παλιακό” ύφος να μπλέκεται με μοντέρνες πινελιές δημιουργώντας ένα μοναδικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Tips: Με τη συγκεκριμένη τάση δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν θα ξοδέψετε πολλά χρήματα καθώς μπορείτε να αξιοποιήσετε έπιπλα και διακοσμητικά που έχετε ήδη κρατήσει ίσως από τη γιαγιά σας.

Διακόσμηση σπιτιού 2020 - In Συνδυασμός παλιού και μοντέρνου - Giftland

Out: Τελειότητα

Πλέον οι περισσότεροι επιλέγουν πιο απλές γραμμές για το σπίτι τους, αποφεύγοντας τα ακριβά και υπερβολικά κομμάτια δίνοντας στον προσωπικό τους χώρο μια αίσθηση άνεσης και ελευθερίας.

In: Σκουρόχρωμες πόρτες και κουφώματα

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τη διακόσμηση σπιτιού 2020 είναι η προσθήκη κουφωμάτων αλλά και πόρτες δωματίου σε σκουρόχρωμες αποχρώσεις. Πραγματοποιώντας μια τέτοια αλλαγή θα προσφέρεται στο χώρο σας ζεστασιά αλλά και χαρακτήρα.

Διακόσμηση σπιτιού 2020 - In Σκουρόχρωμες πόρτες και κουφώματα - Giftland

Out: Λευκό με διακοσμητικά στοιχεία

Στα περισσότερα σπίτια συνηθιζόταν οι πόρτες των δωματίων αλλά και των κουφωμάτων να είναι σε λευκό χρώμα. Μια τάση που θεωρείται πλέον ξεπερασμένη αλλά και βαρετή.

In: Γήινοι Τόνοι 

Το 2020 υποδεχόμαστε στη διακόσμηση του σπιτιού μας τους πιο γήινους τόνους και συγκεκριμένα αποχρώσεις του καφέ σοκολά, Κόκκινου Βουργουνδίας, λαδί αλλά και κίτρινη όχρα. 

Tips: Βάψτε τους τοίχους σας στις παραπάνω αποχρώσεις ή απλώς μόνο ένα τοίχο ειδικά αν είναι σε πιο σκούρο χρώμα όπως αυτό του βουργουνδί, δημιουργώντας έτσι μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση στην διακόσμησή σας. Ακόμη προσθέστε neutral τόνους στο σαλόνι ή σε κάποια πολυθρόνα για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. 

Διακόσμηση σπιτιού 2020 - In Γήινοι Τόνοι - Giftland

Out: Ψυχροί Τόνοι

Αντιθέτως, αφήνουμε πίσω μας τους ψυχρούς τόνους καθώς η διακόσμηση σπιτιού για το 2020 προτείνει ζεστά και γεμάτα χρώματα. Κατά αυτόν τον τρόπο, χρωματικές παλέτες όπως είναι το γκρι,  αντικαθιστώνται από αποχρώσεις που προσφέρουν χαρακτήρα και βοηθούν στη δημιουργία μιας διακόσμησης με προσωπικότητα. 

Για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό στιλ στο σπίτι σας και να μοιάζει σαν να βγήκε από περιοδικό διακόσμησης, ακολουθήστε τις συμβουλές μας για τις τάσεις στη διακόσμηση σπιτιού 2020!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.