Πρωτότυπες ιδέες για την διακόσμηση της εισόδου του σπιτιού!

Πρωτότυπες ιδέες για την διακόσμηση της εισόδου του σπιτιού!

Πρωτότυπες ιδέες για την διακόσμηση της εισόδου του σπιτιού - Giftland

Οι περισσότεροι όταν πρόκειται για τη διακόσμηση σπιτιού, δίνουμε έμφαση σε χώρους όπως το σαλόνι, τη κρεβατοκάμαρα και το παιδικό δωμάτιο, αμελώντας άλλους χώρους που θα μπορούσαν να μας χαρίσουν ενδιαφέρουσες γωνιές μοναδικής αισθητικής. Ένας τέτοιος χώρος είναι και η είσοδος του σπιτιού μας, ένα σημείο αρκετά παραμελημένο αλλά εξίσου σημαντικό. 

Το καλωσόρισμα είναι ένα key-element του σπιτιού μας, ενώ με τον κατάλληλο τρόπο μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα ιδιαίτερα χρηστικό και όμορφο spot με πολλά πλεονεκτήματα. Αν θέλεις, λοιπόν, έναν λειτουργικό αλλά και καλαίσθητο χώρο στο σπίτι σου, ακολούθησε τις παρακάτω ιδέες για να δημιουργήσεις μια μοναδική διακόσμηση εισόδου!

Πίνακες Τοίχου 

Μήπως αισθάνεσαι ότι κάτι λείπει μόλις μπαίνεις στο σπίτι σου; Αν αυτό που αντικρίζεις είναι ένας άδειος τοίχος, τότε εύκολα απλά και πολύ οικονομικά μπορείς να αλλάξεις τελείως αυτήν την κενή εικόνα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προσθέσεις ένα πίνακα τοίχου ή κάποιο κάδρο ή κόμη και ένα μεγάλο ρολόι, φυσικά ανάλογα και με την αισθητική του υπάρχοντος χώρου αλλά και του υπόλοιπου σπιτιού.

Πρωτότυπη σύνθεση

Για μια πιο μοντέρνα χροιά, δοκίμασε να διακοσμήσεις την είσοδο του σπιτιού σου με τέτοιο τρόπο που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα! Μπορείς να τοποθετήσεις ένα ιδιαίτερο τραπεζάκι και να ακουμπήσεις πάνω του έναν πίνακα μαζί με ένα όμορφο βάζο με λουλούδια και να το συνδυάσεις με μια εντυπωσιακή πολυθρόνα. Μια ακόμη πρωτότυπη πρόταση, είναι να αναμίξεις στοιχεία μίνιμαλ με ιδιαίτερα έργα τέχνης, προσθέτοντας έτσι μια διαφορετική πινελιά στην συνολική διακόσμηση της εισόδου.

Πρωτότυπες ιδέες για την διακόσμηση της εισόδου του σπιτιού - Πρωτότυπη σύνθεση -Giftland

Keep it simple 

Η απλότητα τις περισσότερες φορές είναι και η πιο σωστή επιλογή. Αν ανήκεις σε αυτούς που αναζητούν την ευκολία αλλά παράλληλα θέλεις ο χώρος σου να είναι προσεγμένος, τότε τα πράγματα είναι απλά. Τοποθετώντας ένα όμορφο στενό γραφείο ή μια απλή κονσόλα στην είσοδο του σπιτιού σου, προσθέτοντας επίσης έναν καλόγερο ή γατζάκια και ένα-δυο καδράκια με έναν μικρό καθρέφτη τοίχου, θα δημιουργήσεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς χωρίς υπερβολές και ακρότητες.

Μικρό & στενό χολ 

Στην περίπτωση που το χολ σου είναι μικρό και στενό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να το φωτίσεις σωστά για να μην έχεις την αίσθηση εγκλωβισμού. Σίγουρα με την προσθήκη ενός πολυελαίου ή κάποιου φωτιστικού δαπέδου θα δώσεις μια πιο φωτεινή εικόνα στην είσοδό σου. Από την άλλη, μπορείς να εκμεταλλευτείς και το φυσικό φως του χώρου σου. Αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί να γίνει αυτό αφού ήδη το χολ σου είναι πολύ στενό και μικρό, τότε συνέχισε την ανάγνωση. Τοποθετώντας ένα ανοιχτόχρωμο χαλάκι, έναν καθρέφτη αλλά βάφοντας και τον τοίχο σε λευκή απόχρωση, αμέσως θα σπάσει η μονοτονία και ο χώρος θα φωτιστεί.

Εφόσον χρειάζεσαι και ένα έπιπλο, όχι μόνο για ομορφιά αλλά και για χρηστικότητα, παρ’όλο που το χολ σου είναι αρκετά μικρό και στενό, τότε επίλεξε ένα έπιπλο πολλαπλών χρήσεων. Τα μακρόστενα έπιπλα ή ράφια αποτελούν μια ιδανική πρόταση για αυτή την περίπτωση και θα σου λύσουν τα χέρια.

Ψευδαίσθηση χώρου υποδοχής 

Υπάρχουν επίσης και σπίτια που δεν έχουν καθόλου χώρο υποδοχής, ούτε χολ αλλά ούτε καν και ένα μικρό διάδρομο. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση χώρου εισόδου κάνοντας κάποιες μικρές παρεμβάσεις. Στοιχεία όπως ένας καλόγερος, ένα πράσινο φυτό εσωτερικού χώρου, κρεμαστράκια, ένα τροχήλατο έπιπλο αλλά και κάποιος καθρέφτης ή κάδρο θα σου δώσουν τη λύση που αναζητάς!

Πρωτότυπες ιδέες για την διακόσμηση της εισόδου του σπιτιού - Ψευδαίσθηση χώρου υποδοχής -Giftland

Βάλε χρώμα 

Έξυπνος τρόπος ανανέωσης του χώρου υποδοχής αλλά και οικονομικός είναι η προσθήκη έντονων χρωματικών στοιχείων. Κάνοντας κάποιες μικρές παρεμβάσεις όπως το να βάψεις το παλιό σου τραπεζάκι ή έπιπλο εισόδου, να προσθέσεις μια ταπετσαρία στον τοίχο, να τοποθετήσεις ένα σκαμπό ή να αλλάξεις το κάθισμα της παλιάς σου καρέκλας θα δώσεις αμέσως μια φρέσκια νότα στη διακόσμηση της εισόδου σου.

Γραφείο στο χολ

Τέλος, μπορείς να αξιοποιήσεις ένα παλιό γραφείο αντί να αγοράσεις μια κονσόλα ή οποιοδήποτε άλλο έπιπλο υποδοχής και να το διακοσμήσεις κατάλληλα. Ακούμπησε ένα καθρέφτη ή ένα μικρό κάδρο, τοποθέτησε ένα μπωλ για να “πετάς” τα κλειδιά και διάφορα μικροπράγματα μόλις εισέρχεσαι στο σπίτι αλλά τοποθέτησε και ένα επιτραπέζιο φωτιστικό για να δώσεις φως και να δημιουργήσεις ατμόσφαιρα.

Με λίγη φαντασία αλλά και ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μας, μπορείς να πετύχεις μια μοναδική διακόσμηση εισόδου μετατρέποντας αυτό το παραμελημένο και παρεξηγημένο σημείο σε μια ευχάριστη γωνιά για σένα και τους φιλοξενούμενούς σου!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.