5+1 υπέροχες ιδέες διακόσμησης παιδικού δωματίου

5+1 υπέροχες ιδέες διακόσμησης παιδικού δωματίου

Διακοσμήστε μοναδικά το Παιδικό Δωμάτιο - Giftland

Όλοι οι γονείς θέλουν να προσφέρουν το καλύτερο στα παιδιά τους, έτσι, προτού διακοσμήσουν το παιδικό δωμάτιο, κάνουν μια ενδελεχή έρευνα προκειμένου να βρουν αυτό που θα ικανοποιήσει και τους ίδιους αλλά και το παιδί τους. Σίγουρα, οι ιδέες και οι προτάσεις για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου είναι ατελείωτες! Κάποιοι από εσάς θέλετε να ξοδεύσετε περισσότερα χρήματα και κάποιοι αναζητάτε κάτι πιο οικονομικό. Άλλοι διαθέτετε μικρό χώρο και άλλοι τεράστιο. 

Εμείς, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας προτιμήσεις, δίνοντάς σας έμπνευση μέσα από φανταστικές προτάσεις διακόσμησης. Αν έχετε απορίες σχετικά με τον κατάλληλο φωτισμό, το χρώμα, το θέμα και το ύφος του παιδικού δωματίου, οι παρακάτω ιδέες διακόσμησης ελπίζουμε να σας βοηθήσουν!

1. Βρείτε το κατάλληλο Χρώμα

Η επιλογή του χρώματος για τους τοίχους του παιδικού δωματίου είναι σημαντική υπόθεση. Έρευνες έχουν δείξει πως τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχοσύνθεσή μας και κατ’επέκταση την διάθεσή μας. Γι’αυτό, πρέπει να σκεφτείτε αρκετά καλά πριν αποφασίσετε τι χρώμα θα επιλέξετε. Σκεφτείτε, για παράδειγμα αν προτιμάτε τα έντονα χρώματα ή τα πιο ήπια, αν θα αποπνέουν ηρεμία ή αν θα ενοχλούν το παιδί σας, κ.ά. Εκτός από το κλασικό μπλε και ροζ, που προσδιορίζουν ξεκάθαρα αν πρόκειται για αγορίστικο ή κοριτσίστικο δωμάτιο, οι επιλογές ποικίλουν. 

Tips: Το μπλε για παράδειγμα συμβολίζει την γνώση, την εμπιστοσύνη, την αλήθεια και την ηρεμία. Το ροζ, την αγάπη, τη φιλία και τον ρομαντισμό. Αντιθέτως, το σκούρο μωβ προκαλεί αρνητικά συναισθήματα όπως θλίψη και σύγχυση. Το πράσινο από την άλλη, συνδέεται με την υπομονή και αποτελεί το πιο γαλήνιο χρώμα. Εξού και θεωρείται πως τα σχολικά έδρανα είναι σε πράσινη απόχρωση, για να βοηθούν τους μαθητές στη συγκέντρωση. Το πορτοκαλί ακτινοβολεί ενθουσιασμό, δημιουργικότητα και αποφασιστικότητα, ενώ το ανοιχτό κίτρινο αντιπροσωπεύει τη φρεσκάδα και τη χαρά. Τέλος, αν προτιμήσετε το απλό άσπρο χρώμα, έχετε στο νου σας πως συμβολίζει την ασφάλεια, την αγνότητα και την αθωότητα. Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να κάνετε ένα συνδυασμό χρωμάτων της ίδιας χρωματικής παλέτας, για ένα πιο σύγχρονο αποτέλεσμα.

Διακοσμήστε μοναδικά το Παιδικό Δωμάτιο - Βρείτε το κατάλληλο Χρώμα - Giftland

2. Διαλέξτε  ένα Θέμα

Μια νέα τάση που έχει εισέλθει στη διακόσμηση παιδικού δωματίου, είναι η διακόσμηση με θέματα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα χρειαστεί να ξοδεύσετε και μια περιουσία. Εξαρτάται από το τι θα επιλέξετε! Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε μια διακόσμηση με θέμα τα μεταφορικά μέσα. Τα αγόρια συγκεκριμένα, σίγουρα λατρεύουν τους πιλότους και τους οδηγούς αγώνων. Σε αυτήν την περίπτωση, χρήσιμα αξεσουάρ και ιδιαιτέρως ξεχωριστά αποτελούν οι μινιατούρες οχημάτων και αεροπλάνων, με τις οποίες μπορείτε να επιτύχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα. 

Tips: Μπορείτε να δημιουργήσετε παρέα με τα παιδιά σας χειροτεχνίες και να τις κολλήσετε στον τοίχο φτιάχνοντας μια σύνθεση από ένα αγαπημένο θέμα των παιδιών σας, χωρίς να χρειαστεί ένας εξειδικευμένος ελαιοχρωματιστής ή καλλιτέχνης, οι οποίοι σίγουρα θα κοστίσουν και περισσότερο. Επίσης, χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητα ή posters αγαπημένων ηρώων, τα οποία καταλαμβάνουν αρκετό χώρο και εξοικονομούν χρήματα. 

Διακοσμήστε μοναδικά το Παιδικό Δωμάτιο - Διαλέξτε ένα θέμα - Giftland

3. Φωτισμός

Ο φωτισμός του παιδικού δωματίου είναι μια άκρως σημαντική υπόθεση. Ο έντονος φωτισμός για παράδειγμα, μπορεί να συμβάλλει αρνητικά στον ύπνο του παιδιού προκαλώντας του ενοχλήσεις. Ιδανικά, βρείτε φωτιστικά με πιο χαμηλό φωτισμό, που θα ηρεμούν και τα παιδιά κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς όμως να τα ενοχλούν. Επιπλέον, σκεφτείτε πως εκτός από τα φωτιστικά οροφής, υπάρχουν και τα επιτραπέζια φωτιστικά, που και εξυπηρετούν τον σκοπό τους, δηλαδή να κρατούν συντροφιά στα παιδιά κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν και ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό δωματίου.  

Tips: Προσέξτε τα υλικά με τα οποία είναι κατασκευασμένα τα φωτιστικά, έτσι ώστε να είναι ασφαλή για τα παιδιά. Επίσης, σε περίπτωση που επιλέξετε επιτραπέζιο φωτιστικό, φροντίστε να το τοποθετήσετε σε ένα κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι, έτσι ώστε ο διακόπτης να είναι προσβάσιμος στα παιδιά.

Διακοσμήστε μοναδικά το Παιδικό Δωμάτιο - Φωτισμός - Giftland

4. Διακόσμηση τοίχου

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου δεν σταματά εδώ. Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους του δωματίου, προσθέτοντας πρωτότυπα διακοσμητικά στοιχεία για ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα. 

Tips: Ανάλογα με το θέμα που έχετε επιλέξει για το δωμάτιο, μπορείτε να κρεμάσετε στους τοίχους και αντίστοιχα αξεσουάρ. Για παράδειγμα, αν το θέμα είναι “Vintage διακόσμηση”, μην διστάσετε να προσθέσετε στους τοίχους διακοσμητικά όπως vintage ρολόγια και πίνακες τοίχου. Από την άλλη, κάποια χειροτεχνία ή ζωγραφιά των παιδιών σας αλλά και διάφορα αυτοκόλλητα τοίχου είναι μια εξίσου ωραία πρόταση.

Διακοσμήστε μοναδικά το Παιδικό Δωμάτιο - Διακόσμηση τοίχου - Giftland

5. Αποθηκευτικοί χώροι

Η αποθήκευση των παιχνιδιών αλλά και των αντικειμένων των παιδιών, όπως βιβλία, στυλό, μικροπράγματα κ.ά., είναι ακόμη ένα στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψιν. Σίγουρα, μεγάλα έπιπλα όπως ντουλάπα, συρταριέρα και κάποια βιβλιοθήκη είναι απαραίτητα για το παιδικό δωμάτιο. Εμείς, όμως εδώ, αναφερόμαστε στους έξτρα αποθηκευτικούς χώρους που θα χρειαστείτε στο παιδικό δωμάτιο. 

Tips: Μια μολυβοθήκη για παράδειγμα, είναι ένα αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπει από κανένα γραφείο. Κρατά το χώρο εργασίας πάντα καθαρό και οργανωμένο. Επιπλέον, διάφορα κουτιά αποθήκευσης μπορεί να σας φανούν ιδιαιτέρως πρακτικά και χρήσιμα, καθώς διατηρούν το περιβάλλον τακτοποιημένο, ενώ παράλληλα τα παιδιά μπορούν εύκολα να βρουν τα μικροπράγματά τους χωρίς να τα χάνουν. 

Διακοσμήστε μοναδικά το Παιδικό Δωμάτιο - Αποθηκευτικοί χώροι - Giftland

6. Τοποθετήστε ένα ιδιαίτερο στοιχείο 

Τέλος, τα πιο ξεχωριστά και ιδιαίτερα στοιχεία διακόσμησης είναι αυτά που εντυπωσιάζουν σε ένα παιδικό δωμάτιο. Τέτοιου είδους αξεσουάρ είναι και τα κρεμαστά. Ο νους των περισσότερων γονέων, και ειδικά των νέων, σίγουρα πηγαίνει σε αυτά τα κλασικά κρεμάστα που τοποθετούμε πάνω από την κούνια ή το καρότσι για να απασχολούν το βρέφος ή να το κοιμίζουν. Δική μας πρόταση και up-to-date τάση, είναι τα κρεμαστά να χρησιμοποιούνται στο παιδικό δωμάτιο ως διακοσμητικά στοιχεία, προσδίδοντας μια διαφορετική νότα στον περιβάλλον του δωματίου.  

Tips: Κρεμάστε τα είτε πάνω από το κρεβάτι, είτε στην οροφή και γιατί όχι και πάνω από κάποιο άλλο έπιπλο όπως είναι η συρταριέρα και το κομοδίνο.

Διακοσμήστε μοναδικά το Παιδικό Δωμάτιο - Τοποθετήστε ένα ιδιαίτερο στοιχείο - Giftland

Θυμηθείτε αυτές τις μικρές ιδέες και συμβουλές για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου και δημιουργήστε μια ονειρεμένη ατμόσφαιρα για εσάς και τα παιδιά σας!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.