Μεταμορφώστε το σπίτι σας με μοναδικές ιδέες industrial διακόσμησης

Μεταμορφώστε το σπίτι σας με μοναδικές ιδέες industrial διακόσμησης

industrial-διακοσμηση-giftland

Η industrial διακόσμηση τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα από τα top trends και τη συναντάμε σχεδόν παντού και αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός πως χρόνο με τον χρόνο αποκτάει όλο και περισσότερους θαυμαστές και fans. Κύρια χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου στιλ διακόσμησης είναι οι μεταλλικοί σωλήνες, τα ξύλινα πατώματα, οι τοίχοι από τούβλα, τα επιτραπέζια φωτιστικά και γενικά οτιδήποτε θυμίζει περιβάλλον εργοστασίου, απ’ όπου προέρχεται και το όνομα της. Προσθέτει δημιουργικότητα σε κάθε χώρο, βοηθάει στην αύξηση της παραγωγικότητας των ανθρώπων και δημιουργεί μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που αναμφίβολα εμπνέει. Επίσης, η industrial διακόσμηση θεωρείται ένα πιο αντρικό στιλ διακόσμησης χωρίς, ωστόσο, αυτό να συνεπάγεται πως δεν μπορεί να υιοθετηθεί και από γυναίκες.

Αρχικά, η συγκεκριμένη τάση διακόσμησης ξεκίνησε από τα μαγαζιά εστίασης. Άλλωστε, δεν χωράει αμφιβολία το γεγονός πως όλο και περισσότερες καφετέριες επιλέγουν διακόσμηση με industrial στοιχεία. Έπειτα, ξεκίνησε να εισβάλλει δυναμικά και στα σπίτια και αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν πλέον τόσες κατασκευές με παλέτες και γενικά με ξύλο για ολόκληρο το σπίτι.

Αν το σπίτι σας είναι μοντέρνο, τότε μπορείτε πολύ εύκολα να το διακοσμήσετε με διάφορα industrial στοιχεία και μάλιστα στη πλειοψηφία των περιπτώσεων μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς τα industrial αυτά διακοσμητικά που θα προσδώσουν ακόμα πιο μοντέρνα vibes στο σπίτι σας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μία ολόκληρη περιουσία.

Μεταλλικοί σωλήνες

industrial-διακοσμηση-μεταλλικοι-σωληνες-giftland

Οι σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν για κάθε έπιπλο ή διακοσμητικό και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο τους πλεονέκτημα. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι βιβλιοθήκες από σωλήνες, οι λάμπες από σωλήνες, τραπέζια, φωτιστικά και πολλά ακόμη διακοσμητικά. Βέβαια, το μέταλλο πρέπει να είναι κυρίως σκούρο προκειμένου πρώτον να μην φαίνεται ότι είναι επεξεργασμένο και δεύτερον οι ενώσεις των μεταλλικών στοιχείων να είναι εμφανείς, όπως για παράδειγμα να φαίνονται οι βίδες και τα πριτσίνια.

Ξύλινα πατώματα

industrial-διακοσμηση-ξυλινα-πατωματα-giftland

Το ξύλινο πάτωμα, όπως και οι μεταλλικοί σωλήνες, αποτελούν το Α και το Ω για μία υπέροχη και εντυπωσιακή industrial διακόσμηση. Αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο είδος διακόσμησης «απαιτεί» ο χώρος να δείχνει σαν να είναι υπό κατασκευή, δίνοντας έτσι έναν βιομηχανικό χαρακτήρα και τόνο στον χώρο. Το ξύλο, σαν υλικό, και ειδικά το μη επεξεργασμένο βοηθάει πολύ στο να επιτευχθεί αυτό.

Τοίχοι από τούβλα

industrial-διακοσμηση-τοιχοι-απο-τουβλα-giftland

Ένα ακόμη στοιχείο που προσθέτει άκρως αποτελεσματικά μία… βιομηχανική νότα σε έναν χώρο είναι τα τούβλα. Για να πετύχετε κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να καλύψετε μία μεγάλη επιφάνεια τοίχου με τούβλα. Αρκεί και μία μικρότερη έτσι ώστε να δημιουργήσετε το εφέ που θέλετε προκειμένου να δέσει αρμονικά με την υπόλοιπη industrial διακόσμηση σας.

Σε περίπτωση που δεν έχετε τοίχους από τούβλα και δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για να τοποθετήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε παρόμοιο εφέ με μία ταπετσαρία που απεικονίζει τούβλα. Τέλος, μία ακόμα εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε πέτρα για να επενδύσετε κάποιον τοίχο.

Φωτιστικά και λάμπες

industrial-διακοσμηση-φωτιστικα-και-λαμπες-giftland

Οι λάμπες και τα φωτιστικά είναι στοιχεία της διακόσμησης, τα οποία πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα. Αυτό, διότι οι λάμπες και τα φωτιστικά αποτελούν τις λεπτομέρειες σε μία διακόσμηση και ως γνωστόν η λεπτομέρεια κάνει πάντοτε τη διαφορά. Συνήθως, είναι φτιαγμένα είτε από σωλήνες είτε από μέταλλο έτσι ώστε να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την industrial διακόσμηση ενός χώρου.

Αν νιώθετε έτοιμοι να προβείτε σε κάποιες αλλαγές, αλλά δεν ξέρετε από που να αρχίσετε, τότε η καλύτερη λύση είναι τα φωτιστικά. Άλλωστε, υπάρχουν αμέτρητες ιδέες σχετικά με λάμπες και φωτιστικά ώστε ένας χώρος να αποκτήσει το απόλυτο industrial ύφος.

Μία πολύ εύκολη και γρήγορη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι ξύλο και να κρεμάσετε πολλές μικρές λάμπες πάνω του. Επιπλέον, μία ακόμη πιο ιδιαίτερη και πρωτότυπη ιδέα είναι να μετατρέψετε μία παλιά ζυγαριά σας σε φωτιστικό. Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και αν επιλέξετε ο χώρος σας θα αποκτήσει τον αέρα της industrial διακόσμησης που επιθυμείτε.

Ελπίζουμε όλα τα παραπάνω σχετικά με ιδέες για μία όμορφη και πρωτότυπη industrial διακόσμηση σπιτιού να σας φάνηκαν χρήσιμα και να σας εμπνεύσουν έτσι ώστε να μεταμορφώσετε ανάλογα και το δικό σας!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.