Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα Δώρα - Giftland

Κοντεύουν τα Χριστούγεννα και εσείς ακόμη αναρωτιέστε τι δώρο να πάρετε στους αγαπημένους σας! Τι προτιμήσεις έχει; Ποιά είναι τα ενδιαφέροντά του; Ειδικά στην περίπτωση του χριστουγεννιάτικου δώρου για παιδιά, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Συγκεκριμένα, στις μέρες μας, τα παιδιά βομβαρδίζονται από διαφημίσεις παιχνιδιών με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και πιο απαιτητικά στις προτιμήσεις τους. 

Από την άλλη, όσοι από εσάς είστε γονείς, θείοι και νονοί καταλαβαίνουμε το δύσκολο έργο σας, γι’αυτό παρακάτω σας έχουμε ετοιμάσει όμορφες προτάσεις και ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα για να κάνουμε τους μικρούς μας φίλους χαρούμενους αυτές τις γιορτές!

Στην περίπτωση, βέβαια, που κάποιοι από εσάς αναζητάτε το κατάλληλο δώρο για τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας αλλά και για κάποιο φίλο ή φίλη σας αλλά και συγγενικό πρόσωπο, ο παρακάτω οδηγός, σίγουρα θα σας βοηθήσει να βρείτε το κατάλληλο δώρο αυτά τα Χριστούγεννα.  

Δώρα για παιδιά 

Επιτραπέζια

Μια εξαιρετική επιλογή δώρου και μάλιστα πολύ οικονομική είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια. Ένα επιτραπέζιο είναι πάντα η καλύτερη λύση, καθώς προσφέρεται για μικρές αλλά και μεγάλες παρέες, ενώ παράλληλα βοηθά στην πνευματική ανάπτυξη αλλά και στην καλλιέργεια ομαδικού παιχνιδιού. Μια εξαιρετική περίπτωση τέτοιου δώρου είναι το σκάκι, που όχι μόνο βοηθάει στην ανάπτυξη στρατηγικών ικανοτήτων,  αλλά και στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, καθώς το παιδί καλείται να πάρει αποφάσεις μόνο του για την επόμενη κίνηση και την εξέλιξη του παιχνιδιού. Ιδανική ηλικία για να δωρίσετε ένα σκάκι ή κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι είναι η ηλικία των 7 ετών και άνω. 

Κούκλες

Από την άλλη, για παιδιά μικρότερων ηλικιών, οι κούκλες είναι ένα all-time-classic παιχνίδι και ειδικά για κορίτσια. Τα κορίτσια λατρεύουν να παίζουν με τις κούκλες αφού έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της φροντίδας, γι’αυτόν τον λόγο επικεντρώνονται στο να τις περιποιούνται κάνοντάς τες μπάνιο, ταΐζοντάς τες κτλ. Επιπλέον, άλλες κατηγορίες όπως είναι οι μαριονέτες και οι δαχτυλόκουκλες, είναι μια εξίσου ωραία πρόταση για δώρο σε παιδιά ανεξαρτήτου φύλου, αλλά και ένα πολύ ωραίο παιχνίδι αγωγής και μάθησης. 

Αυτοκινητάκια

Τα αυτοκινητάκια ίσως είναι το πιο απλό αλλά και το πιο αγαπητό δώρο που μπορεί κανείς να κάνει σε ένα αγόρι. Αγωνιστικά αυτοκίνητα αλλά και άλλου είδους οχήματα όπως τρακτέρ, τρένο και ποδήλατο αναμφίβολα θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους! 

Ξύλινα παιχνίδια

Μια ακόμη κατηγορία παιχνιδιών ιδανική για τις πιο μικρές ηλικίες, και πιο συγκεκριμένα από την βρεφική ηλικία μέχρι και την ηλικία των 4 ετών, είναι τα ξύλινα παιχνίδια. Για εσάς που αναζητάτε ένα ποιοτικό παιχνίδι για τα παιδιά σας, τα ξύλινα παιχνίδια είναι η καλύτερη επιλογή, όχι μόνο γιατί είναι ένα ανθεκτικό παιχνίδι, αλλά γιατί είναι και ασφαλή για την υγεία των παιδιών. Από την ηλικία του ενός έτους μπορείτε να επιλέξετε παιχνίδια όπως συρόμενα και κύβους, ενώ όσο προχωρούν τα έτη, τουβλάκια, εκπαιδευτικά τραπεζάκια αλλά και αριθμητήρια είναι κάποιες από τις πιο κατάλληλες αλλά και αγαπημένες κατηγορίες. 

Άλλου είδους παιχνίδια που μπορείτε να έχετε υπόψιν σας είναι τα λατρεμένα παζλ, δημοφιλή ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου! Μια ακόμη επιλογή αποτελούν οι κουμπαράδες, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ένα όμορφο αξεσουάρ δωματίου αλλά και ως ένα μέσο που θα διδάξει στα παιδιά την έννοια της αποταμίευσης. 

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα Δώρα - Δώρα για παιδιά - Giftland

Ανδρικά δώρα

Οι προτάσεις δώρων δεν σταματούν εδώ! Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι δώρο να κάνετε στον φίλο σας, στον άντρα σας, στον μπαμπά σας ή στον αδερφό σας αυτά τα Χριστούγεννα, μείνετε μαζί μας. 

Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι λάτρης της θάλασσας, τότε ένα δώρο όπως κάποια μικρογραφία καραβιού ή ναυτικά είδη όπως αντικέ πυξίδες ή τηλεσκόπιο αποτελούν μια πολύ ωραία επιλογή. Μάλιστα, τα χειροποίητα αντίγραφα ξύλινων καραβιών, είναι τόσο εντυπωσιακά που όχι μόνο θα καταπλήξουν τους πάντες αλλά θα λειτουργήσουν και ως ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό χώρου. 

Για κάποιον που είναι πιο δραστήριος και που λατρεύει τη φύση, gadgets όπως σουγιάδες, πολυεργαλεία, αλλά και φλασκιά ή παγούρια είναι σίγουρα αντικείμενα που μπορείτε να δωρίσετε. Αναμφισβήτητα, αποτελούν must-have εργαλεία που θα φανούν απαραίτητα σε στιγμές όπως υπαίθριες δραστηριότητες, κατασκήνωση, ορειβασία κ.ά. 

Μια ακόμη πρόταση για δώρο σε κάποιο ανδρικό πρόσωπο αποτελούν οι μινιατούρες οχημάτων αλλά και μουσικών οργάνων. Αν πρόκειται για κάποιον νεαρό για παράδειγμα φοιτητή, οι μινιατούρες αυτοκινήτων, αεροπλάνων αλλά και άλλων οχημάτων όπως οι μηχανές και οι βέσπες, είναι μια ιδανική πρόταση για δώρο. Από την άλλη, αν έχετε κάποιον φίλο μουσικό ή ασχολείται και αγαπάει τη μουσική, σκεφτείτε να αγοράσετε κάποια μινιατούρα μουσικών οργάνων. Οι νέοι σε αυτές τις ηλικίες λατρεύουν τα vintage αντικείμενα, ενώ παράλληλα δεν επιθυμούν να έχουν φορτωμένο το χώρο γύρω τους, οπότε μια τέτοιου είδους μινιατούρα είναι μια κατάλληλη επιλογή. 

Για τους πιο κλασικούς, δώρα όπως ρολόι χειρός και ρολόι τσέπης αποτελούν μια διαχρονική επιλογή, ενώ ολοκληρώνουν απόλυτα το lοοκ ενός άνδρα. Επίσης, κάποιο μεταλλικό στυλό ή ένα ιδιαίτερο μπρελόκ θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια αρκετά καλή και εύκολη πρόταση δώρου. 

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα Δώρα - Ανδρικά δώρα - Giftland

Γυναικεία Δώρα 

Όσον αφορά το τι δώρο να κάνετε σε μια γυναίκα για τα Χριστούγεννα οι προτάσεις ποικίλουν. Κάτι που λατρεύουν όλες οι γυναίκες είναι τα κοσμήματα. Μπορείτε να πάρετε κάποιο κόσμημα, αλλά επίσης μπορείτε κάλλιστα να το συνδυάσετε και με μια μπιζουτιέρα-κοσμηματοθήκη που είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη και πρακτική για μια γυναίκα. 

Από την άλλη, μια πρωτότυπη πορσελάνινη κούπα θα ήταν μια εξίσου ωραία επιλογή για κάποια φίλη που της αρέσει να απολαμβάνει ζεστά ροφήματα τις ώρες που χαλαρώνει. Για τις μεγαλύτερες κυρίες που αγαπούν τη φύση και τα φυτά και καταπιάνονται με την κηπουρική, μπορείτε να επιλέξετε ένα όμορφο σετ με εργαλεία και είδη κηπουρικής. 

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα Δώρα - Γυναικεία δώρα - Giftland

Ελπίζουμε ο παραπάνω οδηγός με ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα να σας φανεί χρήσιμος και να σας βοηθήσει να επιλέξετε τα κατάλληλα δώρα για τους αγαπημένους σας αυτά τα Χριστούγεννα!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.