Προτάσεις για όμορφη διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού με χαμηλό budget

Προτάσεις για όμορφη διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού με χαμηλό budget

διακοσμηση-φοιτητικου-σπιτιου-giftland

Το φοιτητικό σπίτι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και όλοι μας το θυμόμαστε για πάντα γιατί είναι εκείνο που θα μείνετε για πρώτη φορά μόνοι σας μακριά από την ατελείωτη…κατήχηση των γονέων. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που θα έχετε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη διαμόρφωση και διακόσμηση του σπιτιού, το οποίο αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσετε τα vibes που εσείς θέλετε το σπίτι σας να αποπνέει. Άλλωστε, το φοιτητικό σπίτι μπορεί να πάρει πολλές και διάφορες μορφές, αλλά προφανώς το σημαντικότερο είναι να σας ταιριάζει και να είναι εύκολα αντιληπτό στους άλλους ότι είναι το δικό σας σπίτι.

Τα φοιτητικά σπίτια, συνήθως, είναι (πολύ) απλά διακοσμημένα γιατί η πλειοψηφία των φοιτητών στη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να διακοσμήσουν το σπίτι τους όπως θα επιθυμούσαν και ανάλογα με το γούστο τους. Επίσης, ένας ακόμη λόγος για τον οποίο τα φοιτητικά σπίτια είναι…απεριποίητα είναι το χρονικό διάστημα της διαμονής σε αυτά. Οι φοιτητές μένουν σε αυτά για όσο διαρκούν οι σπουδές τους και δεν είναι σοφό να επενδύσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό μόνο για αυτά τα χρόνια.

Ευτυχώς, σήμερα υπάρχουν πολλές οικονομικές και ταυτόχρονα υπέροχες λύσεις για την διακόσμηση του φοιτητικού σπιτιού. Ανάλογα με το budget που μπορεί να διαθέσει ο κάθε φοιτητής, μπορεί να προσαρμόσει αντίστοιχα και τη διακόσμηση στο δικό του φοιτητικό σπίτι.

Η μεγαλύτερη πρόκληση στα φοιτητικά σπίτια έχει να κάνει με τους μικρούς χώρους, οι οποίοι πρέπει να διατηρούν τη λειτουργικότητα τους χωρίς ταυτόχρονα να υστερούν σε στιλ.

Το κλειδί της επιτυχίας στη δημιουργία του ιδανικού φοιτητικού σπιτιού που ταυτόχρονα δεν απαιτεί μία περιουσία, είναι η δημιουργικότητα, η αστείρευτη φαντασία και, φυσικά, η καλή διάθεση για αυτό το νέο, μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή των φοιτητών.

Πάμε, λοιπόν, παρακάτω να δούμε κάποιες έξυπνες προτάσεις για όμορφη διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού χωρίς να χρειαστεί να βγάλετε μεγάλο χρηματικό ποσό από την τσέπη σας!

Γεμίστε και ομορφύνετε τον τοίχο σας

διακοσμηση-φοιτητικου-σπιτιου-διακοσμηση-τοιχου-giftland

Η διακόσμηση τοίχου είναι must to do σε κάθε φοιτητικό σπίτι, καθώς προσφέρει ζεστασιά, δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα και ομορφαίνει τον χώρο. Μπορείτε να διακοσμήσετε τον τοίχο σε όποιο χώρο του σπιτιού σας θέλετε βάζοντας το προσωπικό σας γούστο και στιλ προκειμένου να προσδώσετε την αίσθηση που εσείς θέλετε. Από σαλόνι, υπνοδωμάτιο μέχρι και…κουζίνα, ο τοίχος δεν πρέπει να είναι γυμνός και άδειος. Τοποθετείστε διάφορα διακοσμητικά τοίχου, όπως είναι οι πίνακες τοίχου και τα ρολόγια τοίχου και ομορφύνετε αμέσως τον χώρο σας.

Επίσης, τα μεταλλικά πινακάκια αποτελούν ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό διακοσμητικό τοίχου, καθώς η ειδική τεχνοτροπία τους και η ανάγλυφη υφή τους τα κάνουν να διαφέρουν από πολλά άλλα διακοσμητικά. Η ρετρό φύση τους μπορεί να δέσει απίστευτα ωραία μέσα σε ένα φοιτητικό σπίτι έτσι ώστε αυτό να κλέψει τις εντυπώσεις.

Του φοιτητή το γραφείο πρέπει να εμπνέει

διακοσμηση-φοιτητικου-σπιτιου-διακοσμηση-γραφειου-giftland

Το να υπάρχει ένα όμορφο και περιποιημένο γραφείο σε ένα φοιτητικό σπίτι ίσως είναι η πιο σημαντική υπόθεση. Άλλωστε, το γραφείο ενός φοιτητή είναι το αντικείμενο στο οποίο πρέπει να πέσει η μεγαλύτερη προσοχή και να διακοσμηθεί καταλλήλως, διότι ας μην ξεχνάμε πως οι φοιτητές (θεωρητικά) περνάνε πολλές ώρες εκεί μελετώντας.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, δηλαδή μία όμορφη και γεμάτη στιλ διακόσμηση φοιτητικού γραφείου, αυτό που χρειάζεστε είναι κάποιες διακοσμητικές vintage μινιατούρες. Το πρώτο και ίσως βασικότερο πλεονέκτημα των διακοσμητικών μινιατουρών έγκειται στο γεγονός πως έχουν την ικανότητα να ταιριάζουν αρμονικά και να γεμίζουν κάθε λογής χώρο. Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα, όμορφα και αποτελεσματικά μπορεί να γεμίσει το γραφείο σας όταν τοποθετήσετε κάποιες διακοσμητικές μινιατούρες πάνω του. Άμεσα, ολόκληρος ο χώρος αλλάζει όψη και αποκτά μία πιο ζεστή νότα και όλα αυτά με μόνο μία μικρή παρέμβαση. Πιο συγκεκριμένα, κάποια ιδιαίτερα δημοφιλή παραδείγματα διακοσμητικών μινιατουρών είναι τα οχήματα, οι βέσπες-μηχανές, τα αεροπλάνα, τα ποδήλατα και τα γραμμόφωνα.

Επιπλέον, μία έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα για να διακοσμήσετε το γραφείο σας είναι να εκτυπώσετε κάποιες αγαπημένες σας εικόνες και διάφορες φράσεις/ατάκες που σας εμπνέουν, να τις βάλετε μέσα σε κορνίζες και να τις τοποθετήσετε πάνω στο γραφείο σας.

Διακοσμήστε…εξοικονομώντας χώρο

διακοσμηση-φοιτητικου-σπιτιου-διακοσμηση-και-εξοικονομηση-χωρου-giftland

Τι πιο ωραίο αλλά και πρακτικό από το να διακοσμείς το σπίτι σου και ταυτόχρονα να εξοικονομείς και χώρο. Κάπου εδώ, επανερχόμαστε…στην μεγαλύτερη πρόκληση των φοιτητικών σπιτιών που δεν είναι άλλη από τους μικρούς χώρους, όπως αναφέραμε στην αρχή του κειμένου. Επομένως, είναι εύκολα αντιληπτό πως είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμο να διακοσμήσετε το φοιτητικό σας σπίτι με αντικείμενα, τα οποία λειτουργούν και ως αποθηκευτικά μέσα.

Αυτό είναι εφικτό με την χρήση διακοσμητικών κουτιών αποθήκευσης. Είτε έχετε ευρύχωρο φοιτητικό σπίτι είτε μικρότερο με περιορισμένους χώρους, τα κουτιά αποθήκευσης αποτελούν πάντα ένα must-have αντικείμενο. Μάλιστα, τα διακοσμητικά κουτιά αποθήκευσης είναι ακόμη πιο εύχρηστα, καθώς μπορούν να σταθούν σε οποιονδήποτε χώρο και να τον ομορφύνουν παράλληλα.

Ελπίζουμε όλα τα παραπάνω σχετικά με ιδέες για όμορφη και πρωτότυπη διακόσμηση φοιτητικού σπιτιού να σας φάνηκαν χρήσιμα και να σας εμπνεύσουν έτσι ώστε να μεταμορφώσετε και το δικό σας!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.