Πασχαλινά Δώρα Για Μικρής Ηλικίας Βαφτιστήρια

Πασχαλινά Δώρα Για Μικρής Ηλικίας Βαφτιστήρια

Το Πάσχα καταφθάνει και όπως είναι λογικό, εσείς οι νονοί εκτός από τις καθιερωμένες λαμπάδες και τα πασχαλινά αυγά, έχετε αρχίσει ήδη να… ψάχνεστε για το τι δώρα θα πάρετε στα αγαπημένα σας βαφτιστήρια! Για τα μικρά παιδιά το Πάσχα είναι συνυφασμένο όχι μόνο με τις διακοπές και την αποχή από τα μαθήματα, αλλά και με την αγορά δώρων από τους νονούς τους. Έτσι, η ανυπομονησία και η χαρά τους αυξάνονται εκείνες τις μέρες! Βέβαια, η αναζήτηση και φυσικά η εύρεση του ιδανικού δώρου που θα χαροποιήσει το κάθε παιδί δεν αποτελούν εύκολη υπόθεση, αφού εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την προσωπικότητα και το γούστο του. 

Αναφερόμενοι όμως σε μικρής ηλικίας βαφτιστήρια, αγαπητοί νονοί, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι δε θα πρέπει να αγοράσετε αντικείμενα και παιχνίδια με αποσπώμενα κομμάτια, προς αποφυγή τυχόν ατυχήματος, ώστε η γκάμα των επιλογών σας να περιορίζεται!

Ωστόσο, για να μην ταλαιπωρείστε με άσκοπες μετακινήσεις από το ένα κατάστημα παιχνιδιών στο άλλο στην προσπάθειά σας να βρείτε το τέλειο πασχαλινό δώρο για τα βαφτιστήρια σας, έχουμε αναλάβει εμείς να συγκεντρώσουμε τα δώρα που πιστεύουμε ότι θα τα ξετρελάνουν! Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε κάποιες πολύ έξυπνες ιδέες σχετικά με το πασχαλινό δώρο που θα μπορούσατε να επιλέξετε ως νονοί για βαφτιστήρια μικρής ηλικίας, ανεξαρτήτου φύλου, ώστε να τους μείνει αξέχαστο και να το ευχαριστηθούν με την καρδιά τους!

Για Ηλικίες 12-17 μηνών

Αν τα βαφτιστήρια σας είναι σε αυτές τις ηλικίες, τότε θα γνωρίζετε ότι από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους, τα παιδιά μαθαίνουν τον κόσμο μέσα από το παιχνίδι κι έτσι κοινωνικοποιούνται και αναπτύσσονται. Εξερευνούν το περιβάλλον τους μέσω της ανάπτυξης των αισθητιοκινητικών τους δεξιοτήτων, ενώ με την ακοή και την όραση κατά το πρώτο ενάμιση χρόνο, περιεργάζονται νέες καταστάσεις άγνωστες προς εκείνα. Τα παιχνίδια που είναι απλοϊκά και κατάλληλα γι’ αυτές τις ηλικίες, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή τους. Γι’ αυτό το λόγο, μια καλή πασχαλινή πρόταση δώρου θα μπορούσαν να είναι τα ξύλινα παιχνίδια, ειδικά εκείνα που περιέχουν ήχο, κίνηση και ζωντανά χρώματα, ώστε να ‘’τραβήξουν’’ το ενδιαφέρον και την προσοχή τους. Άλλωστε, το ξύλο ως φυσικό υλικό θεωρείται πιο ασφαλές από το πλαστικό, ενώ η ποιότητα και η ανθεκτικότητά του είναι ασύγκριτη!

Στο site του Giftland θα βρείτε τέτοιου είδους παιχνίδια, όπως είναι για παράδειγμα ο ξύλινος χρωματιστός κλόουν με ήχο, τα βρεφικά συρόμενα παιχνίδια, όπως και οι σβούρες για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού!

Πασχαλινά Δώρα Για Μικρής Ηλικίας Βαφτιστήρια-για ηλικίες 12-17 μηνών-giftland (2)

Για Ηλικίες 18-23 μηνών

Στις ηλικίες αυτές, τα παιδιά αρχίζουν να κινούνται και να εξερευνούν περισσότερο τον χώρο τους, επιζητώντας περισσότερη δράση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, αποκτούν καλύτερη επαφή με τον χώρο και τα αντικείμενά τους. Έτσι, ενδιαφέρονται για πιο δημιουργικά και διασκεδαστικά παιχνίδια. 

Μέσα στο site του Giftland θα βρείτε μια ποικιλία από ξύλινα παιχνίδια, όπως συρόμενα τρενάκια, κύβους με γράμματα και σχήματα, αλλά και διάφορα κουρδιστήρια που μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των βαφτισιμιών σας, να βελτιώσουν τη λεπτή κινητικότητα και να τα κρατήσουν απασχολημένα για αρκετή ώρα!

Πασχαλινά Δώρα Για Μικρής Ηλικίας Βαφτιστήρια-για ηλικίες 18-23 μηνών-giftland

Για Ηλικίες 24-35 μηνών

Προχωρώντας στην ηλικιακή ομάδα των 2 με 3 ετών, τα παιδιά αρχίζουν να μιλάνε και να εκφέρουν τις πρώτες τους λέξεις, μιμούμενοι τον λόγο και τις κινήσεις των γονιών τους. Έτσι, τα παιδιά αρχίζουν να αποκτούν περισσότερες νοητικές αναπαραστάσεις των αντικειμένων και προσπαθούν να ελέγξουν τις κινήσεις τους, αναζητώντας πιο παιγνιώδεις και περίπλοκες δραστηριότητές. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, τουβλάκια, κυβάκια, εκπαιδευτικά τραπεζάκια, φάρμες, μαριονέτες, κούκλες και μουσικά όργανα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θεατρικό παιχνίδι, αποτελούν κατάλληλα και χρήσιμα δώρα για τα μικρά βαφτιστήρια σας, αφού συνδυάζουν τη διασκέδαση με τη μάθηση και οξύνουν τη φαντασία τους!

Στη συλλογή του Giftland θα βρείτε τέτοιου είδους υπέροχα εκπαιδευτικά ξύλινα παιχνίδια, όπως το μεταλλόφωνο-καμηλοπάρδαλη, το ξύλινο γιο-γιο και η μπάμπουσκα. Ακόμα, οι κούκλες, οι μαριονέτες και τα εκπαιδευτικά κουκλάκια με ήρωες από παραμύθια θα τα ξετρελάνουν!

Πασχαλινά Δώρα Για Μικρής Ηλικίας Βαφτιστήρια-για ηλικίες 24-35 μηνών-giftland

Για Ηλικίες 36 μηνών και άνω

Προχωρώντας στις ηλικίες των 3 ετών και άνω, τα παιδιά έχουν πλέον αναπτύξει τον κινητικό τους έλεγχο και το παιχνίδι αρχίζει να γίνεται πιο οργανωμένο. Μπορούν να ταξινομούν, να αξιολογούν, να παίρνουν πρωτοβουλίες και να κατασκευάζουν δικές τους φανταστικές ιστορίες. Έτσι, τους αρέσει να παίζουν με κουκλόσπιτα (κυρίως τα κορίτσια), να χρησιμοποιούν κουζινικά σκεύη παριστάνοντας τους μάγειρες, να εξασκούν τη μνήμη τους με παιχνίδια μνήμης, κ.ά.

Αν βρίσκεστε σε δίλημμα για το τι να επιλέξετε για το βαφτιστήρι σας, το παιχνίδι-πλυντήριο του Giftland, το κουκλόσπιτο, αλλά και η ηλεκτρική κουζίνα-παιχνίδι, θα σας λύσουν τα χέρια!

Πασχαλινά Δώρα Για Μικρής Ηλικίας Βαφτιστήρια-για ηλικίες 36 μηνών και άνω-giftland

Για Ηλικίες άνω των 4 ετών

Τέλος, στις ηλικίες 4 ετών και άνω, τα παιδιά προσπαθούν πλέον να ενεργούν αυτόνομα, αλλά και να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια. Ακόμα, οι κλίσεις και οι δεξιότητές τους αρχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ τα παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού αποκτούν μια πιο κοινωνική συμπεριφορά, αφού αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις με συνομηλίκους και συμμαθητές. 

Έτσι, κάποιες πρωτότυπες ιδέες για δώρα από το Giftland, θα μπορούσαν να είναι το ξύλινο πειρατικό καράβι, τα 3D παζλ, η κοσμηματοθήκη-καρουζέλ, οι δαχτυλόκουκλες, όπως και το ρολόι-αυτοκίνητο.

Πασχαλινά Δώρα Για Μικρής Ηλικίας Βαφτιστήρια-για ηλικίες άνω των 4 ετών-giftland (2)

Όποιο δώρο από τα παραπάνω κι αν επιλέξετε ανάλογα με την ηλικία που έχει το βαφτιστήρι σας, ένα είναι σίγουρο, πως στο Giftland θα βρείτε τα απόλυτα πασχαλινά δώρα που θα βγάλουν όλες τις νονές και τους νονούς ασπροπρόσωπους!

Συχνές Ερωτήσεις

Τι δώρο να πάρω στο βαφτιστήρι μου;

Επιλέξτε κάτι που να ταιριάζει στο γούστο του και στα παιχνίδια που του αρέσει να παίζει. Αν είναι βέβαια πολύ μικρό καλύτερα να ρωτήσετε τους γονείς του

Μέχρι ποια ηλικία πρέπει να παίρνω δώρο στο βαφτιστήρι μου;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο. Όσο νιώθετε ότι τα δώρα σας του δίνουν πραγματική χαρά!

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις ενός νονού ή μίας νονάς;

Οι υποχρεώσεις ενός νονού ή μίας νονάς είναι κυρίως πνευματικές, ωστόσο είναι έθιμο να παίρνουν δώρα στα βαφτιστήρια τους το Πάσχα και τα Χριστούγεννα!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.