Τα 3 Απόλυτα Tips για την Οργάνωση Παιδικού Δωματίου

Τα 3 Απόλυτα Tips για την Οργάνωση Παιδικού Δωματίου

 

Ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους που έχουν η μαμά και ο μπαμπάς σε ένα σπίτι, είναι η οργάνωση παιδικού δωματίου. Το παιδικό δωμάτιο είναι σίγουρα ένας από τους πιο απαιτητικούς χώρους ενός σπιτιού, όσον αφορά  τη τάξη και την καθαριότητα. Συνήθως, τα παιδικά δωμάτια είναι γεμάτα παιχνίδια στα οποία θα σκοντάψει ο κάθε επίδοξος επισκέπτης. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν το παιδί σας πάει σχολείο, καθώς στο σωρό από τα παιχνίδια έρχονται να προστεθούν βιβλία, τετράδια και σημειώσεις. Στη περίπτωση που δύο παιδιά μοιράζονται το δωμάτιο το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται, οδηγώντας τους γονείς σε απελπισία. Μη σας πιάνει πανικός, για όλα υπάρχει μία λύση και σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας βοηθήσει να τη βρείτε! Ακολουθείστε τα παρακάτω tips  και δώστε μια και καλή τέλος στο πρόβλημα της οργάνωσης του παιδικού δωματίου.

#Tip 1:  Μάθετε το παιδί σας να είναι υπεύθυνο για το χώρο του

Μία από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για την οργάνωση παιδικού δωματίου, είναι η συμμετοχή του ίδιου σας του παιδιού. Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν από πολύ νωρίς, πως πρέπει να είναι τα ίδια υπεύθυνα για την καθαριότητα και τη τάξη του προσωπικού στους χώρου. Συζητήστε με το παιδί σας για το ποια πράγματα του είναι όντως απαραίτητα και για το ποια μπορείτε να πετάξετε ή να αποθηκεύσετε.

Κατανοούμε πως πολλές φορές είναι αρκετά δύσκολο να μάθετε σε ένα παιδί να λειτουργεί οργανωτικά. Γι’ αυτό το λόγο προτείνουμε να εντάξετε στη ρουτίνα του ένα σύστημα επιβράβευσης για τις δουλειές του δωματίου του, κάνοντας του κάποιο συμβολικό δώρο όταν διατηρεί το δωμάτιο του σε καλή κατάσταση. Ένα τέτοιο δώρο μπορεί να είναι ένα στυλό , μία σφυρίχτρα ή ένα σημειωματάριο.  Αν σας βοηθά γενικότερα με τις δουλειές του σπιτιού, μπορείτε να επιλέξετε να του κάνετε ένα μεγαλύτερο δώρο όπως ένα επιτραπέζιο ή ένα παζλ.

οργάνωση παιδικού δωματίου-μάθετε το παιδί σας να είναι υπεύθυνο για το χώρο του-giftland

#Tip 2: Δημιουργείστε extra αποθηκευτικούς χώρους

Πολλές φορές τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την οργάνωση παιδικού δωματίου, δε σχετίζονται τόσο με την ακαταστασία του παιδιού σας, αλλά με τη πραγματική έλλειψη αποθηκευτικού χώρου μέσα στο δωμάτιο. Όλοι γνωρίζουμε πως η καθημερινότητα ενός παιδιού είναι άμεσα συσχετισμένη με πολλά διαφορετικά αντικείμενα όπως ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια βιβλία και κ.α. Έτσι είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε ένα παιδικό δωμάτιο, οι τυπικοί αποθηκευτικοί του χώροι όπως η ντουλάπα και τα ράφια να μην επαρκούν.  Η ιδανική λύση για να δημιουργήσετε εξτρα αποθηκευτικό χώρο οικονομικά και χωρίς καθόλου κόπο, είναι η τοποθέτηση μιας εταζέρας στον τοίχο του παιδικού δωματίου.

Στη Giftland θα βρείτε καλαίσθητες ξύλινες εταζέρες σε διάφορα σχήματα όπως στρογγυλό, ρόμβος, τρίγωνο και καρδιά. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει περισσότερο με το γούστο του παιδιού σας και τη διακόσμηση του δωματίου του. Στην εταζέρα το παιδί σας μπορεί να τοποθετεί τακτοποιημένα τα  βιβλία του και τα παιχνίδια του, ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το καθένα από τα αντικείμενά του.

οργάνωση παιδικού δωματίου-extra αποθηκευτικός χώρος-giftland

#Tip 3: Τακτοποιήστε τα μικροαντικείμενα του παιδικού δωματίου

Τα μικροαντικείμενα του παιδιού σας όπως τα κλειδιά, τα  post sticks και μικρά παιχνίδια, μπορούν να γίνουν πάρα πολύ συχνά αιτία ακαταστασίας πάνω σε έπιπλα όπως το γραφείο και η βιβλιοθήκη. Αγοράζοντας όμορφα διακοσμητικά κουτιά αποθήκευσης από τη Giftland,  έχετε την ευκαιρία όχι μόνο να προσφέρετε  μία ευχάριστη διακοσμητική νότα στο δωμάτιο του παιδιού σας, αλλά και να το βοηθήσετε σε μεγάλο βαθμό την οργάνωση παιδικού δωματίου. Για την απόλυτη οργάνωση, σας προτείνουμε να τοποθετήσετε μικρές ετικέτες σε κάθε κουτί αποθήκευσης για λόγους καλύτερης ταξινόμησης των αντικειμένων του παιδιού σας.

Για τα δωμάτια των μικρών κυριών σας προτείνουμε να αγοράσετε μουσικά κουτιά-μπιζουτιέρες. Έτσι, από τη μία θα βοηθήσετε τις μικρές σας πριγκίπισσες να τακτοποιήσουν τα μικροαντικείμενα, που βρίσκονται σκόρπια στο δωμάτιό τους και από την άλλη θα τους δώσετε την ευκαιρία να έχουν ένα όμορφο διακοσμητικό  στο δωμάτιό τους, το οποίο  πέρα από ομορφιά θα γεμίζει τον χώρο τους και με γλυκιά μουσική. Τέλος, αν το κοριτσάκι σας έχει πολλά αξεσουάρ, όπως βραχιολάκια, κολιέ και λαστιχάκια μαλλιών, μπορείτε να της αγοράσετε έναν όμορφο και κομψό κοσμηματοτάτη, ο οποίος θα τη βοηθήσει να έχει εύκολη πρόσβαση στα αξεσουάρ της, ενώ ταυτόχρονα τα διατηρεί οργανωμένα.

οργάνωση παιδικού δωματίου-μικροαντικείμενα-giftland

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε πως το ακατάστατο δωμάτιο του παιδιού σας μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε έναν όμορφο τακτοποιημένο χώρο αρκεί να ακολουθήσετε τα tips που σας προτείναμε. Να θυμάστε πως η οργάνωση παιδικού δωματίου δεν είναι ένα onetime task, αλλά αποτελεί το αποτέλεσμα μιας ρουτίνας, στην οποία πρέπει να λαμβάνουν μέρος και τα παιδιά σας.  Κάνοντας μία περιήγηση στον υπέροχο κόσμο της Giftland, θα βρείτε όλα εκείνα τα αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν όχι μόνο στη καλύτερη οργάνωση παιδικού δωματίου αλλά και ολόκληρου του σπιτιού!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.