6 tips για vintage – ρετρό διακόσμηση τοίχου

6 tips για vintage – ρετρό διακόσμηση τοίχου

6 Tips για Vintage-Ρετρό Διακόσμηση Τοίχου - Gigtland

Το vintage-ρετρό είναι ένα από τα κυρίαρχα στιλ διακόσμησης που εξακολουθεί να βρίσκεται στις αρχικές θέσεις προτίμησης πολλών designers αλλά και decorators. Αυτό που μας κάνει να λατρεύουμε το vintage, είναι η αίσθηση του παλιού αλλά και η γλυκιά μελαγχολία που αποπνέει. Το vintage στιλ βέβαια, δεν αναφέρεται μόνο στη διακόσμηση αλλά σε ολόκληρο το φάσμα της μόδας, από ρούχα, τσάντες και αξεσουάρ, μέχρι και την διακόσμηση του σπιτιού. 

Vintage για παράδειγμα, μπορεί να θεωρηθεί μια παλιά τσάντα της γιαγιάς ή ένα καλοδιατηρημένο ζευγάρι γυαλιά! Ακόμη, αν το σκεφτείτε καλύτερα, πόσοι από εσάς, αν όχι κάποιος φίλος σας δεν έχετε φορέσει ένα ρολόι του παππού ή της γιαγιάς σας! Όλα αυτά τα αντικείμενα, που μας χαρίζουν μοναδικά συναισθήματα, και πολλά περισσότερα ανήκουν στη λατρεμένη vintage-ρετρό κατηγορία. Το ρετρό δεν σημαίνει απαραίτητα παλιομοδίτικο ή ξεπερασμένο, με την κατάλληλη μεταφορά και υιοθέτησή του στον σύγχρονο κόσμο, σε μια πιο up-to-date εκδοχή, μπορεί να θεωρηθεί μια νέα in-fashion τάση. 

Όσον αφορά το vintage στιλ στο χώρο του decor και της διακόσμησης, οι επιλογές ποικίλουν! Από παλιά μεταχειρισμένα έπιπλα των γονιών σας που μπορεί να έχετε στο σπίτι ή στην αποθήκη, μέχρι και κρυμμένους vintage θησαυρούς που μπορεί να βρείτε σε κάποιο παλαιοπωλείο αλλά και διάφορα άλλα αντικείμενα σε ρετρό στιλ.

Αν θέλετε να κάνετε κάποιες αλλαγές ή προσθήκες στη διακόσμηση του σπιτιού σας, ο ακόλουθος οδηγός με 6 tips για vintage διακόσμηση τοίχου σίγουρα θα σας βοηθήσει!

1. Σωστή τοποθέτηση κάδρων

Το #1 κλειδί για vintage διακόσμηση ακούει στο όνομα κάδρα! Τα καδράκια τοίχου, είναι ένα αξεσουάρ που και οι παλιότερες αλλά και οι νεότερες γενιές επιλέγουν για το σπίτι τους. Βέβαια, μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δύο γενιές είναι πως οι μεν προτιμούν να διακοσμούν τους τοίχους τους με πιο βαριά, ξύλινα κάδρα, ενώ οι δε, προτιμούν ελαφριά καδράκια και πίνακες τοίχου από πλαστικό.  

Σε περίπτωση που επιλέξετε κάδρα για να δώσετε μια vintage χροιά στον τοίχο σας, πρέπει να το κάνετε με τον σωστό τρόπο. Αρχικά, πριν προχωρήσετε, οργανώστε την σκέψη σας και αποτυπώστε την σε ένα σχέδιο στο χαρτί. Καλό θα ήταν, να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη θεματολογία και να επιλέξετε τα αντίστοιχα κάδρα, ασχέτως των διαστάσεων. Επίσης, έχετε στο νου σας πως πρέπει να αφήσετε και κάποιες αποστάσεις ανάμεσα από τα κάδρα, αν θέλετε να επιτύχετε ένα αρμονικό αποτέλεσμα. 

6 Tips για Vintage-Ρετρό Διακόσμηση Τοίχου - Σωστή τοποθέτηση κάδρων - Gigtland

2. Δημιουργικές Συνθέσεις 

Βγάλτε στην επιφάνεια τον πιο δημιουργικό εαυτό σας! Αναζητήστε στη συλλογή της μαμάς ή της γιαγιάς σας παλιά αντικείμενα όπως εμπριμέ πορσελάνινα πιάτα και πιατέλες σε διάφορα χρώματα και σχήματα, ή ακόμη και κεραμικές ή μπρούτζινες  πιατέλες. Αυτά τα αντικείμενα, εκτός από την προφανή τους χρήση, αν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να μετατραπούν σε ένα ξεχωριστό αξεσουάρ που μπορεί να διακοσμήσει μοναδικά τους τοίχους του σπιτιού σας. Πόσο vintage!

6 Tips για Vintage-Ρετρό Διακόσμηση Τοίχου - Δημιουργικές Συνθέσεις - Gigtland

3.  DIY Inspirations

Από την άλλη, αν έχετε ήδη αρκετή φαντασία, υπάρχουν διάφορες DIY κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας plant collection και να το κρεμάσετε σε μοναδικές συνθέσεις από μπαμπού σε κάποιο ράφι ή μόνο του σε κάποιον τοίχο. Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας vintage coffee bar στο σπίτι ή στον επαγγελματικό σας χώρο σε δύο απλά βήματα. Πρώτα, μπορείτε να βάψετε τον τοίχο πάνω από τον πάγκο της κουζίνας με μαυροπίνακα και φυσικά να ζωγραφίσετε με κιμωλία ό,τι σας εκφράζει περισσότερο. Έπειτα, μπορείτε κρεμάσετε κούπες, δίνοντας έτσι έναν πιο ρετρό τόνο στη διακόσμησή σας!

6 Tips για Vintage-Ρετρό Διακόσμηση Τοίχου - DIY Inspirations - Gigtland

4. Vintage Καθρέφτες 

Ένα αντικείμενο που συναντούμε σε κάθε σπίτι και όχι μόνο, είναι οι καθρέφτες. Οι καθρέφτες αποτελούν μια ιδανική επιλογή για κάθε είδους διακόσμηση, καθώς μπορούν να ταιριάξουν εύκολα με κάθε στιλ και αισθητική, προσδίδοντας στο χώρο μια διαφορετική πινελιά. Από την κουζίνα, το υπνοδωμάτιο, το σαλόνι μέχρι και την είσοδο του σπιτιού! Επιπλέον, στην περίπτωση ενός μικροσκοπικού δωματίου ή ενός διαμερίσματος λίγων τετραγωνικών, ένας καθρέφτης είναι ιδιαίτερα χρήσιμος καθώς μπορεί να δώσει στο χώρο μεγάλη διάσταση, κάνοντάς τον να φαίνεται μεγαλύτερος απ’ότι πραγματικά είναι. Μην διστάσετε λοιπόν, να προσθέσετε στη συλλογή σας και έναν vintage καθρέφτη, ένα τόσο όμορφο και χρήσιμο αξεσουάρ για κάθε χώρο!

6 Tips για Vintage-Ρετρό Διακόσμηση Τοίχου - Vintage Καθρέφτες - Giftland

5. Ρετρό Ρολόγια

Εκτός από τους καθρέφτες, ένα ακόμη διακοσμητικό τοίχου που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να λείπει από μια vintage προσέγγιση, είναι τα ρολόγια σε ρετρό στιλ. Στην αγορά θα βρείτε πάρα πολλά σχέδια, που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Ένα ρολόι εκτός από την προφανή του χρήση, μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα διακοσμητικό τοίχου, το οποίο είναι ικανό να καλύψει και μεγάλες επιφάνειες όπως έναν ολόκληρο τοίχο για παράδειγμα. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε επιφάνειες όπως, πάνω από το τζάκι, πάνω από από κάποιο έπιπλο εισόδου ή ακόμη και πάνω από κάποια κονσόλα.

6 Tips για Vintage-Ρετρό Διακόσμηση Τοίχου - Ρετρό Ρολόγια - Giftland

6. Mobile Κρεμαστά 

Τέλος, τα κρεμαστά τοίχου αποτελούν μια ακόμη επιλογή. Αν θέλετε να προσθέσετε μικρές πινελιές στη διακόσμηση του χώρου σας και να δώσετε μια πιο vintage αίσθηση, τα κρεμαστά τοίχου είναι το ιδανικό αξεσουάρ. Μπορείτε είτε να φτιάξετε κάτι μόνοι σας είτε να πάρετε κάποια έτοιμα και να τα τοποθετήσετε σε διάφορες γωνιές του σπιτιού σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε κάποιο κρεμαστό πάνω από το κρεβάτι σας ή σε μια cozy γωνιά στο παιδικό υπνοδωμάτιο. Επίσης, μια ακόμη πρόταση και αρκετά ενδιαφέρουσα είναι να τα κρεμάσετε στον τοίχο πάνω από κάποιο έπιπλο στο σαλόνι σας αλλά και στην είσοδο του σπιτιού σας.

6 Tips για Vintage-Ρετρό Διακόσμηση Τοίχου - Mobile Κρεμαστά - Giftland

Ελπίζουμε, τα παραπάνω tips να σας δώσουν έμπνευση και να δημιουργήσετε ένα μοναδικό συνδυασμό στους τοίχους του σπιτιού σας, με κυρίαρχο στοιχείο την vintage-ρετρό αισθητική.

Share this post

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.