Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια: Ο απόλυτος οδηγός

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια: Ο απόλυτος οδηγός

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια - Giftland

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση έχει ήδη ξεκινήσει! Ποιό είναι όμως το στοιχείο- κλειδί που δεν λείπει από καμιά χριστουγεννιάτικη διακόσμηση; Φυσικά, τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια!

Αναμφισβήτητα, το σήμα κατατεθέν σε μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Συνήθως, δεν λείπει από κανένα σπίτι, καθώς μικροί και μεγάλοι ανυπομονούν να φτάσει εκείνη η περίοδος του χρόνου, για να βγάλουν από την αποθήκη τα στολίδια, ξεκινώντας τις προετοιμασίες των Χριστουγέννων από τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Άλλοι, παραμένουν πιστοί στον παραδοσιακό κλασικό στολισμό σε αποχρώσεις του κόκκινου και του πράσινου, και άλλοι πηγαίνουν σύμφωνα με το ρεύμα και το στιλ της εκάστοτε χρονιάς. 

Δείτε επίσης: 8 Προτάσεις για Πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

Όποιο θέμα και στιλ διακόσμησης κι αν επιλέξετε αυτή τη χρονιά, αυτό που δεν θα λείπει σίγουρα από την διακόσμησή σας είναι τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε στιλ και αισθητική σπιτιού αλλά και σε κάθε δέντρο, αρκεί όμως να ακολουθήσετε κάποιους συγκεκριμένους κανόνες. 

Μείνετε μαζί μας, καθώς ο ακόλουθος οδηγός θα σας βοηθήσει να μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για το πώς να κρεμάσετε σωστά τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια αυτές τις γιορτές:

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια κάθε είδους 

Στην αγορά θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από χριστουγεννιάτικα φωτάκια, βέβαια, για να μην μπερδευτείτε, εμείς επιλέξαμε να σας  ξεκαθαρίσουμε λίγο την κατάσταση. Έχετε στο νου σας πως υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες από λαμπάκια:

α) Για εξωτερική χρήση

β) Για εσωτερική χρήση

Tips: Αρχικά, πρέπει να καταλήξετε τι είδους λαμπάκια θέλετε, γιατί άλλα είναι αυτά για εσωτερική διακόσμηση και άλλα για τον κήπο ή την βεράντα. Για παράδειγμα, τα λαμπάκια για εξωτερικούς χώρους είναι αυστηρά μόνο για αυτή τη χρήση, ενώ αντίστοιχα αυτά για εσωτερικούς χώρους δεν πρέπει επ’ουδενί να χρησιμοποιούνται έξω στην βεράντα ή τον κήπο.

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια - Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια κάθε είδους - Giftland

Κατηγορίες με χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Mini λαμπάκια

Tips: Για ένα διακριτικό αποτέλεσμα στην διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας επιλέξτε τα μικρά φωτάκια. Καθώς θα κρύβονται ανάμεσα από τα κλαδιά και τα στολίδια, θα εκπέμπουν ένα μοναδικό εφέ χαμηλού φωτός, δίνοντας μια εορταστική νότα στο χώρο σας.  

Πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα φωτάκια 

Tips: Για όσους επιθυμείτε μια έντονη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που παραπέμπει σε vintage-ρετρό στοιχεία επιλέξτε τα πολύχρωμα φωτάκια. 

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια κουρτίνα

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια εσωτερικής χρήσης δεν απευθύνονται μόνο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά αντιθέτως μπορούν να αξιοποιηθούν με πολλούς τρόπους. 

Tips: Ένας από αυτούς για παράδειγμα είναι ο στολισμός των παραθύρων με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια τύπου κουρτίνα. Μην δαστάσετε να τα κρεμάσετε στο παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα του σαλονιού σας για ένα άκρως γιορτινό αποτέλεσμα!

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια με σχέδια

Εκτός λοιπόν, από τα κλασικά λαμπάκια, πλέον πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν φωτάκια σε σχήμα μπάλας, αστεριού και χιονονιφάδας. 

Tips: Αυτού του είδους τα φωτάκια θα δώσουν ένα πιο μοντέρνο ύφος στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας, ενώ είναι ικανά να σταθούν σαν ξεχωριστό διακοσμητικό σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού, στο υπνοδωμάτιο, στο παιδικό δωμάτιο, στην είσοδο αλλά και στο σαλόνι. 

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια - Κατηγορίες με χριστουγεννιάτικα φωτάκια - Giftland

Πώς να τοποθετήσετε σωστά τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στο δέντρο σας!

#1Tip:  Ξεκινήστε να βάζετε τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας από την κορυφή και έπειτα συνεχίστε προς τα κάτω. Πιο συγκεκριμένα, χωρίστε το δέντρο σας σε τρία επιμέρους τμήματα για να κατανεμηθούν ισόποσα τα λαμπάκια (ή και τέσσερα να χρειαστεί), ενώ μην παραλείψετε να αρχίσετε την τοποθέτηση από την κορυφή του δέντρου για ένα πιο σωστό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

#2Tip: Αν το δέντρο είναι αρκετά μεγάλο, επιλέξτε μια ξεχωριστή σειρά από λαμπάκια για το κάθε τμήμα. Έτσι, θα είστε σίγουροι πως θα υπάρξει επαρκής φωτισμός για όλο το δέντρο. 

#3Tip: Προσέξτε, να μην τοποθετείτε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μόνο στις άκρες των κλαδιών, αλλά φροντίστε να ενισχύετε και το εσωτερικό του δέντρου. 

#4Tip: Καλό είναι να μην τυλίγετε τα λαμπάκια γύρω από το δέντρο, αλλά να τα τοποθετείτε εναλλάξ, ξεκινώντας από τις άκρες των κλαδιών και συνεχίζοντας προς τα μέσα, αφήνοντας μια μικρή απόσταση ελάχιστων εκατοστών κάθε φορά.

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια - Πώς να τοποθετήσετε σωστά τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στο δέντρο σας - Giftland

Ο στολισμός του δέντρου αλλά και ολόκληρου του σπιτιού με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, δίνει αναμφίβολα ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα αλλά χρειάζεται και ιδιαίτερη προσοχή. 

Γενικά tips: Φροντίστε να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης των κατασκευαστών. Επίσης, προτού τοποθετήσετε τα λαμπάκια ελέγξτε για τυχόν διαρροές, καμένες λάμπες ή φθαρμένα και κομμένα καλώδια, ενώ προτιμήστε τα φωτάκια LED για εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και διάρκεια ζωής.

Ελπίζουμε ο παραπάνω οδηγός διακόσμησης να σας φάνηκε χρήσιμος και να στολίσετε το σπίτι σας μοναδικά αυτές τις γιορτές τοποθετώντας χριστουγεννιάτικα λαμπάκια τόσο στο δέντρο σας αλλά και στο υπόλοιπο σπίτι!

Share this post

Start typing and press Enter to search

Καλάθι Αγορών

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.